KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Grupa III - Motylki

Zagadnienia CZERWIEC

Krąg tematyczny: Wybrać zawód – trudna sprawa, dla nas jeszcze to zabawa Zamierzenia wychowawczo-dydaktyczne: Zapoznanie dzieci ze specyfiką wybranych zawodów z najbliższego otoczenia. Wdrażanie do przewidywania dobrych i złych skutków sytuacji życiowych oraz uświadomienie konsekwencj...

Zagadnienia MAJ

Krąg tematyczny: Nigdy nie bój się lekarza, gdy choroba się przydarza Zamierzenia wychowawczo-dydaktyczne: Kształtowanie u dzieci intuicyjnego rozumienia zdrowia. Zapoznawanie z zawodem lekarza, kształtowanie pozytywnego stosunku do pracowników służby zdrowia. Kształtowanie właściwych zachowań z...

Zagadnienia KWIECIEŃ

Krąg tematyczny: Wielkanocne to pisanki, wyklejanki, malowanki Zamierzenia wychowawczo-dydaktyczne: Zapoznanie dzieci z tradycją świąt wielkanocnych. Doskonalenie umiejętności tworzenia zbiorów, przeliczania i porównywania liczby elementów w zbiorze. Rozwijanie samodzielności w zakresie s...

Zagadnienia MARZEC

Krąg tematyczny: Taki nastrój jest w teatrze, że zachwycam się, gdy patrzę Zamierzenia wychowawczo-dydaktyczne: Wprowadzanie dzieci w świat sztuki teatralnej, umożliwienie zdobywania wiedzy i wzbogacenia słownictwa w tym zakresie. Rozwijanie wyobraźni i ekspresji twórczej. Doskonalenie umiejętno...