Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Poniedziałek, 31.03.2025
Śniadanie
Płatki zbożowe na mleku, bułka pszenna ze szpinakiem, masłem, pasta ze słonecznika z pomidorami i kiszonym ogórkiem, herbata z dzikiej róży/woda,
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

Obiad
Zupa koperkowa z ziemniakami, kluski leniwe z cynamonem i cukrem trzcinowym, sałatka z brzoskwiń i ananasów, napój miodowo - cytrynowy/woda,
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Jaja i produkty pochodne, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), Seler i produkty pochodne

Podwieczorek
Chleb razowy na miodzie z masłem, żółtym serem i pomidorem ze szczypiorkiem, herbata malinowa,
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

 

Wtorek, 01.04.2025
Śniadanie
Szwedzki stół: różne pieczywo (pszenne, żytnie, razowe), masło, pasta z wędliny z natką pietruszki, granulowany serek wiejski, mix warzyw (pomidory, świeże ogórki, szczypiorek), kawa Inka/woda,
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Jaja i produkty pochodne, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

Obiad
Pomidorowa z makaronem, ziemniaki z koperkiem, filet z kurczaka, sałata z jogurtem, świeży sok owocowo-warzywny (jabłko, gruszka, czerwona kapusta)/woda,
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Jaja i produkty pochodne, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), Seler i produkty pochodne

Podwieczorek
Twarożek z malinami i truskawkami (wyrób własny), biszkopty, mięta/woda,
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Jaja i produkty pochodne, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

 

Środa, 02.04.2025
Śniadanie
Rogal z masłem i dżemem, kakao/woda, winogrono,
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

Obiad
Zupa kalafiorowa z ziemniakami, kluski śląskie, zawijas wołowy i zasmażana kapusta, świeży sok owocowy/woda,
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Jaja i produkty pochodne, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), Seler i produkty pochodne

Podwieczorek
Szwedzki stół: różne pieczywo (pszenne, żytnie), masło, pasta z twarogu i awokado (wyrób własny), mix serów (ser żółty, ser żółty z czarnuszką, ser kozi), mix sałat, rzodkiewki, pomidorki koktajlowe, kiełki brokułu, herbata żurawinowa,
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

 

Czwartek, 03.04.2025
Śniadanie
Płatki miodowe na mleku, bułka orkiszowa z masłem, bekonem wędzonym i pomidorem ze szczypiorkiem, zielona herbata/woda,
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

Obiad
Barszcz czerwony z makaronem, ziemniaki z koperkiem, udko pieczone, gotowana marchewka z groszkiem, sok Cymes/woda,
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), Seler i produkty pochodne

Podwieczorek
Owsianka z bananami, malinami i rodzynkami, talerz owoców (jabłko, grejfrut, pomarańcza), herbata z dzikiej róży/woda,
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

 

Piątek, 04.04.2025
Śniadanie
Kajzerka z masłem, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, herbata z hibiskusa/woda,
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

Obiad
Krem z zielonego groszku z grzankami, ziemniaki z rybą po grecku z warzywami, kompot wieloowocowy/woda,
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Jaja i produkty pochodne, Ryby i produkty pochodne, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), Seler i produkty pochodne

Podwieczorek
Angielka z masłem, parówka gotowana z ketchupem i kiszony ogórek, herbata melisa z gruszką, jabłko,
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)