Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Poniedziałek, 15.12.2025

Śniadanie: Płatki jęczmienne na mleku, bułka kajzerka z masłem, szynką konserwową, ogórek kiszony, herbata żurawinowa/woda

Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

Obiad: Zupa z fasoli z marchewką, makaron z zielonym pesto (wyrób własny-bazylia, natka pietruszki, parmezan, orzechy pini,pomidorki koktajlowe), kompot śliwkowy

Alergeny: Zboża zawierające gluten, Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne,

Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), Seler i produkty pochodne

Podwieczorek: Deser z płatków kukurydzianych z serem białym i truskawkami, herbata miętowa/woda

Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

Wtorek, 16.12.2025

Śniadanie: Szwedzki stół: pieczywo mieszane: chleb domowy, bułka ziarnista, bułka orkiszowa, masło, sałata, kiełbasa szynkowa, ser żółty, salami, mix warzyw: ogórek zielony, rzodkiewki, awokado, kawa Inka/woda

Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

Obiad: Zupa selerowa z ryżem, ziemniaki z koperkiem, pieczeń rzymska z natką pietruszki, marchewka gotowana z groszkiem, sok naturalny "Pyłek" jabłko, pomarańcza, cytryna, kurkuma

Alergeny: Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), Seler i produkty pochodne

Podwieczorek: Tosty z szynką, serem żółtym i ketchupem, herbata malinowa/woda, melon żółty

Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

Środa, 17.12.2025

Śniadanie: Bułka piknikowa z masłem , serek śmietankowy, pomidor ze szczypiorkiem, kakao/woda, mandarynka

Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

Obiad: Zupa kukurydziana z białą kiełbasą i ziemniakami, łazanki z kapusty kiszonej, polędwiczki w sosie własnym, kompot wiśniowy

Alergeny: Zboża zawierające gluten, Seler i produkty pochodne

Podwieczorek: Ryż z truskawkami, zielona herbata/woda, jabłko

Alergeny: Zboża zawierające gluten

Czwartek, 18.12.2025

Śniadanie: Crunchy naturalne na mleku, rogal z masłem i miodem, herbata owoce sadu/woda, banan

Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki z koperkiem, filet z kurczaka panierowany, sałata lodowa z jogurtem, serem feta, ogórkiem zielonym, rzodkiewką i szczypiorkiem, sok naturalny

Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), Seler i produkty pochodne

Podwieczorek: Szwedzki stół: bułka grahamka, chleb ze śliwką, chleb lniany, masło, frankfurterki, jajko krojone w plasterki, dżem, mix warzyw: ogórek kiszony, papryka, kiełki, kawa Anatol/woda

Alergeny: Zboża zawierające gluten, Jaja i produkty pochodne, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

Piątek, 19.12.2025

Śniadanie: Bułka szpinakowa z masłem, szynka kozacka, talerz warzyw: rukola, pomidorki koktajlowe, ogórek zielony, kawa Inka/woda

Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

Obiad: Zupa pieczarkowa z kaszą jaglaną, kotlet rybny, ziemniaki z koperkiem, surówka z czerwonej kapusty, kompot jeżynowy

Alergeny: Zboża zawierające gluten, Ryby i produkty pochodne, Seler i produkty pochodne

Podwieczorek: Budyń czekoladowy z orzechami laskowymi, zielona herbata/woda, gruszka

Alergeny: Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), Orzechy

Zasady układania jadłospisu w przedszkolach wynikają z Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca2016r. (Dz.U.2016 poz.1154)