KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Jadłospis

ważny od 15-03-2021 do 19-03-2021
      
Poniedziałek
Nazwa posiłkuOpis
ŚniadaniePłatki kukurydziane na mleku, warkocz z makiem, herbata z cytryną.
Alergeny: gluten, mleko
ObiadKrupnik z ziemniakami, placuszki z jabłkiem i cukrem pudrem, kompot owocowy.
Alergeny: gluten, mleko, jajko, seler
PodwieczorekChleb pszenno-żytni z masłem, sałatą, bekonem i świeżym ogórkiem, banan, herbata owocowa.
Alergeny: gluten, mleko
      
Wtorek
Nazwa posiłkuOpis
ŚniadanieBułka kukurydziana z masłem, żółtym serem i pomidorem ze szczypiorkiem, herbata.
Alergeny: gluten, mleko
ObiadZupa neapolitańska z makaronem, ziemniaki z koperkiem, udko duszone, surówka z białej kapusty, kompot.
Alergeny: gluten, mleko, jajko, seler
PodwieczorekChleb ziarnisty z masłem, pasztetem i ogórkiem kiszonym, jabłko, herbata z cytryną.
Alergeny: gluten, mleko
      
Środa
Nazwa posiłkuOpis
ŚniadanieSzwedzki stół (bułka Kajzerka, masło, pasta jajeczna, wędlina, papryka, świeży ogórek, dżem), herbata z cytryną.
Alergeny: gluten, mleko, jajko
ObiadZupa kalafiorowa z ziemniakami, kasza jęczmienna, pulpety w sosie pomidorowym, ogórek kiszony, kompot.
Alergeny: gluten, mleko, jajko, seler
PodwieczorekSerek kakaowy z waflem ryżowym, herbata rumiankowa.
Alergeny: mleko
      
Czwartek
Nazwa posiłkuOpis
ŚniadanieBułka orkiszowa z masłem, szynką Polską i papryką, kakao lub herbata.
Alergeny: gluten, mleko
ObiadManna na rosole, ziemniaki z koperkiem, karczek pieczony, gotowana marchewka z groszkiem, kompot.
Alergeny: gluten, jajko, seler
PodwieczorekBagietka z masłem, gotowana parówka drobiowa z ketchupem,  herbata owocowa, mandarynka.
Alergeny: gluten, mleko
      
Piątek
Nazwa posiłkuOpis
ŚniadanieBułka Grahamka z masłem, szynką Kozacką i pomidorem ze szczypiorkiem, herbata.
Alergeny: gluten, mleko
ObiadZupa pieczarkowa z makaronem, ziemniaki z koperkiem, paluszki rybne, surówka z kiszonej kapusty, kompot.
Alergeny: gluten, mleko, jajko, seler, ryba
PodwieczorekPączek, mięta.
Alergeny: gluten, mleko, jajko