KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Jadłospis

ważny od 26-07-2021 do 30-07-2021
      
Poniedziałek
Nazwa posiłkuOpis
ŚniadanieManna na mleku, chałka z masłem i miodem, herbata z cytryną.
Alergeny: gluten, mleko
ObiadBarszcz biały z kiełbasą i ziemniakami, kluski parowe z polewą jogurtową i sałatką owocową, kompot.
Alergeny: gluten, mleko, jajko, seler
PodwieczorekChleb wieloziarnisty z masłem, sałatą, polędwicą Sopocką i ogórkiem małosolnym, banan, rumianek.
Alergeny: gluten, mleko
      
Wtorek
Nazwa posiłkuOpis
ŚniadanieKajzerka z masłem, żółtym serem i pomidorem ze szczypiorkiem, kawa Inka.
Alergeny: mleko, gluten
ObiadZupa pieczarkowa z makaronem, ryż, filet z kurczaka z warzywami po chińsku, surówka z białej kapusty i marchewki, napój miodowo-cytrynowy.
Alergeny: gluten, mleko, seler, jajko
PodwieczorekChleb orkiszowy z masłem, szynką Chłopską, papryką i rzodkiewką, arbuz, herbata z cytryną.
Alergeny: gluten, mleko
      
Środa
Nazwa posiłkuOpis
ŚniadanieAngielka z masłem, parówka gotowana z ketchupem, herbata z cytryną.
Alergeny: gluten, mleko
ObiadPomidorowa z makaronem, ziemniaki, schab panierowany, sałata ze śmietaną, kompot.
Alergeny: gluten, mleko, seler, jajko
PodwieczorekBudyń waniliowy z truskawkami, rumianek.
Alergeny: gluten, mleko
      
Czwartek
Nazwa posiłkuOpis
ŚniadanieBułka kukurydziana z masłem i jajkiem ze szczypiorkiem, kakao.
Alergeny: gluten, mleko, jajko
ObiadKapuśniak ze słodkiej kapusty z pomidorami i ziemniakami, makaron razowy, gulasz z mięsa wieprzowego,ogórek kiszony, kompot.
Alergeny: gluten, mleko, seler
PodwieczorekChleb zwykły z masłem, twarożek z rzodkiewką i ze szczypiorkiem, nektarynka, herbata owocowa.
Alergeny: gluten, mleko
      
Piątek
Nazwa posiłkuOpis
ŚniadanieGrahamka z masłem, bekonem wędzonym i pomidorem ze szczypiorkiem, kawa Anatol.
Alergeny: gluten, mleko
ObiadKrupnik ryżowy, Spaghetti z mięsa mielonego z warzywami, kompot.
Alergeny: gluten, seler, jajko
PodwieczorekBułka Kajzerka z masłem i dżemem, marchewka do gryzienia, herbata z cytryną.
Alergeny: gluten, mleko