Jadłospis
Poniedziałek, 24.11.2025
Śniadanie
Kasza manna na mleku, bułka kajzerka z masłem, pastą z szynki i warzywami (wyrób własny), herbata borówkowa/woda
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Jaja i produkty pochodne, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
Obiad
Zupa koperkowa, pierogi z mięsem, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem, kompot wiśniowy/woda
Alergeny: Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), Seler i produkty pochodne
Podwieczorek
Kanapka z chleba żytniego z masłem, żółtym serem, pomidorem, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem, herbata owoce sadu, banan
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
Wtorek, 25.11.2025
Śniadanie
Szwedzki stół: pieczywo mieszane pszenno-żytnie, masło, jajecznica, polędwica w plasterkach, serek almette różne smaki, mix warzyw: pomidor, świeży ogórek, papryka, rzodkiewki, kawa Anatol/woda
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Jaja i produkty pochodne, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
Obiad
Krem z dyni z grzankami, ziemniaki z koperkiem, żeberka w sosie własnym, mix sałat w sosie winegret, sok naturalny "Rajski" - jabłko, biała kapusta, cytryna
Alergeny: Soja i produkty pochodne, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), Seler i produkty pochodne
Podwieczorek
Kisiel pomarańczowy z jogurtem (wyrób własny), herbata z cytryną/woda
Alergeny: Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
Środa, 26.11.2025
Śniadanie
Stół szwedzki: kanapka z chleba lnianego z szynką polską, talerz warzyw: pomidor, papryka, ogórek zielony, ogórek kiszony, herbata żurawinowa/woda
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
Obiad
Rosół z makaronem i natką pietruszki, pampuchy z musem truskawkowym, sok pomarańczowy
Alergeny: Seler i produkty pochodne
Podwieczorek
Owsianka ze świeżymi owocami (borówka, malina, gruszka)
W dniu dzisiejszym jadłospis przygotowały dzieci z grupy Zajączków.
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
Czwartek, 27.11.2025
Śniadanie
Zacierka na mleku, kajzerka z masłem, hummusem z suszonymi pomidorami, kiszonym ogórkiem, herbata z cytryną/woda, banan
Obiad
Barszcz biały z ziemniakami, ryż, filet z indyka w sosie słodko-kwaśnym, surówka z kapusty pekińskiej, papryki i ogórka zielonego, sok naturalny jabłko-truskawka
Podwieczorek
Twarożek malinowy (wyrób własny) z biszkoptami
Piątek, 28.11.2025
Śniadanie
Chleb z soją i słonecznikiem z masłem, szynką konserwową, pomidorem ze szczypiorkiem, herbata miętowa/woda
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
Obiad
Krupnik z kaszą jęczmienną, spagetti z mięsa z łopatki wieprzowej, kompot śliwkowy
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Seler i produkty pochodne
Podwieczorek
Ciasto drożdżowe, kakao, jabłko
Alergeny: Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
Zasady układania jadłospisu w przedszkolach wynikają z Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca2016r. (Dz.U.2016 poz.1154)

