Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Poniedziałek, 24.11.2025
Śniadanie
Kasza manna na mleku, bułka kajzerka z masłem, pastą z szynki i warzywami (wyrób własny), herbata borówkowa/woda

Alergeny: Zboża zawierające gluten, Jaja i produkty pochodne, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
Obiad
Zupa koperkowa, pierogi z mięsem, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem, kompot wiśniowy/woda

Alergeny: Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), Seler i produkty pochodne
Podwieczorek
Kanapka z chleba żytniego z masłem, żółtym serem, pomidorem, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem, herbata owoce sadu, banan

Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

Wtorek, 25.11.2025
Śniadanie
Szwedzki stół: pieczywo mieszane pszenno-żytnie, masło, jajecznica, polędwica w plasterkach, serek almette różne smaki, mix warzyw: pomidor, świeży ogórek, papryka, rzodkiewki, kawa Anatol/woda

Alergeny: Zboża zawierające gluten, Jaja i produkty pochodne, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
Obiad
Krem z dyni z grzankami, ziemniaki z koperkiem, żeberka w sosie własnym, mix sałat w sosie winegret, sok naturalny "Rajski" - jabłko, biała kapusta, cytryna

Alergeny: Soja i produkty pochodne, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), Seler i produkty pochodne
Podwieczorek
Kisiel pomarańczowy z jogurtem (wyrób własny), herbata z cytryną/woda

Alergeny: Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

Środa, 26.11.2025
Śniadanie
Stół szwedzki: kanapka z chleba lnianego z szynką polską, talerz warzyw: pomidor, papryka, ogórek zielony, ogórek kiszony, herbata żurawinowa/woda

Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
Obiad
Rosół z makaronem i natką pietruszki, pampuchy z musem truskawkowym, sok pomarańczowy

Alergeny: Seler i produkty pochodne
Podwieczorek
Owsianka ze świeżymi owocami (borówka, malina, gruszka)

W dniu dzisiejszym jadłospis przygotowały dzieci z grupy Zajączków.

Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

Czwartek, 27.11.2025
Śniadanie
Zacierka na mleku, kajzerka z masłem, hummusem z suszonymi pomidorami, kiszonym ogórkiem, herbata z cytryną/woda, banan
Obiad
Barszcz biały z ziemniakami, ryż, filet z indyka w sosie słodko-kwaśnym, surówka z kapusty pekińskiej, papryki i ogórka zielonego, sok naturalny jabłko-truskawka
Podwieczorek
Twarożek malinowy (wyrób własny) z biszkoptami

Piątek, 28.11.2025
Śniadanie
Chleb z soją i słonecznikiem z masłem, szynką konserwową, pomidorem ze szczypiorkiem, herbata miętowa/woda

Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
Obiad
Krupnik z kaszą jęczmienną, spagetti z mięsa z łopatki wieprzowej, kompot śliwkowy

Alergeny: Zboża zawierające gluten, Seler i produkty pochodne
Podwieczorek
Ciasto drożdżowe, kakao, jabłko

Alergeny: Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

 

Zasady układania jadłospisu w przedszkolach wynikają z Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca2016r. (Dz.U.2016 poz.1154)