Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Wtorek, 22.04.2025

 Jadłospis ułożony przez grupę 1 - Misie 

 

Śniadanie
Angielka z masłem, parówka gotowana z ketchupem i kiszonym ogórkiem, herbata żurawinowa,
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

Obiad
Manna na rosole, makaron z serem i cynamonem, świeży sok owocowo-warzywny (jabłko, gruszka, czerwona porzeczka)/woda,
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), Seler i produkty pochodne

Podwieczorek
Chleb zwykły z masłem, żółtym serem, polędwicą sopocką i pomidorem ze szczypiorkiem, herbata owocowa/woda,
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

 

Środa, 23.04.2025
Śniadanie
Kajzerka z masłem, hummus z pomidorami suszonymi i kiszonym ogórkiem, kawa Anatol/woda,
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

Obiad
Zupa kalafiorowa z ziemniakami, zapiekanka ryżowa z kiełbasą i warzywami, świeży sok owocowy/woda,
Alergeny: Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), Seler i produkty pochodne

Podwieczorek
Ryż jaśminowy na mleku z konfiturą owocową, mięta/woda, morele suszone,
Alergeny: Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

 

Czwartek, 24.04.2025
Śniadanie
Płatki miodowe na mleku, bułka orkiszowa z masłem, pasta z żółtego sera z szynką, papryką i rzodkiewką, herbata malinowa,
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

Obiad
Zupa koperkowa z ziemniakami, kasza jaglana, bitka wołowa w sosie pieczarkowym, surówka z czerwonych buraków, jabłek i kiszonych ogórków, sok Cymes/woda,
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), Seler i produkty pochodne

Podwieczorek
Chleb razowy z masłem, pasta z tuńczyka ze szczypiorkiem, talerz warzyw (świeży ogórek, marchewka, kiszony ogórek), zielona herbata/woda, winogrono,
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Jaja i produkty pochodne, Ryby i produkty pochodne, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

 

Piątek, 25.04.2025
Śniadanie
Bułka kukurydziana z masłem, serek śniadaniowy z pomidorem ze szczypiorkiem, herbata z hibiskusa/woda,
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

Obiad
Pomidorowa z makaronem, ziemniaki z koperkiem, filet z kurczaka w cieście naleśnikowym, mizeria, kompot śliwkowy/woda,
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Jaja i produkty pochodne, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), Seler i produkty pochodne

Podwieczorek
Budyń waniliowy z musem truskawkowym, herbata z dzikiej róży/woda, jabłko,
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)