Jadłospis
Poniedziałek, 03.11.2025
Śniadanie: Płatki miodowe na mleku, chałka z masłem i dżemem, herbata malinowa/woda, mandarynka
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
Obiad: Krupnik z ziemniakami i natką pietruszki, kluski leniwe z masłem, sałatka owocowa: ananas, brzoskwinia, maliny, kompot owocowy/woda
Alergeny: Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), Seler i produkty pochodne
Podwieczorek: Kanapka z chleba codziennego z masłem i wędliną typu bekon, pomidorem ze szczypiorkiem i ogórkiem zielonym, herbata pomarańczowa/woda
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
Wtorek, 04.11.2025
Śniadanie: Stół szwedzki:mix bułek (kajzerka, grahamka, orkiszowa), talerz wędlin (szynka polska, polędwica drobiowa, frankfurterki), sałata, ogórek kiszony, papryka, rzodkiewki, kawa Inka/woda
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
Obiad: Zupa brokułowa z zacierką, ziemniaki z koperkiem, karczek pieczony, mix warzyw gotowanych z masłem, sok naturalny "Filemon" - gruszka, szpinak, limonka
Alergeny: Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), Seler i produkty pochodne
Podwieczorek: Deser w postaci budyniu waniliowego z jagodami, mięta/woda
Alergeny: Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
Środa, 05.11.2025
Śniadanie: Angielka z masłem, parówki na ciepło z ketchupem, kakao, jabłko
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
Obiad: Barszcz czerwony z makaronem, filet z kurczaka, ziemniaki z koperkiem, mizeria, kompot śliwkowy/woda
Alergeny: Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), Seler i produkty pochodne
Podwieczorek: Deser z serka waniliowego, herbatników maślanych z musem truskawkowym, herbata z cytryną/woda
W dniu dzisiejszym jadłospis układała grupa "Misiów", bardzo dobry wybór, smacznego!
Alergeny: Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), Orzechy
Czwartek, 06.11.2025
Śniadanie: Chleb ze śliwką z masłem, schab pieczony (wyrób własny), sałata, ogórek kiszony, kawa Inka/woda, banan
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
Obiad: Zupa ziemniaczana na wędzonce, kasza gryczana, polędwiczki wieprzowe w pomidorach ze świeżą bazylią i czosnkiem, surówka z białej kapusty i marchewki, sok naturalny jabłko-ananas
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), Seler i produkty pochodne
Podwieczorek: Bułka kajzerka, hummus klasyczny, mix warzyw: pomidorki koktajlowe, ogórki małosolne, herbata truskawkowa, winogrona
Alergeny: Zboża zawierające gluten
Piątek, 07.11.2025
Śniadanie: Chleb z soją i słonecznikiem, pasta z sera żółtego, jajka, szynki, warzywa w postaci pomidora, szczypiorku, papryki, kiełków, herbata z cytryną/woda, arbuz
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Jaja i produkty pochodne
Obiad: Zupa jarzynowa, ziemniaki z koperkiem, kotlet z ryby, gotowana marchewka z groszkiem, kompot wiśniowy
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Ryby i produkty pochodne
Podwieczorek: Koktajl buraczano-bananowy z miodem, wafle kukurydziane, herbata borówkowa/woda
Alergeny: Zboża zawierające gluten
Zasady układania jadłospisu w przedszkolach wynikają z Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca2016r. (Dz.U.2016 poz.1154)

