Jadłospis
Poniedziałek, 31.03.2025
Śniadanie
Płatki zbożowe na mleku, bułka pszenna ze szpinakiem, masłem, pasta ze słonecznika z pomidorami i kiszonym ogórkiem, herbata z dzikiej róży/woda,
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
Obiad
Zupa koperkowa z ziemniakami, kluski leniwe z cynamonem i cukrem trzcinowym, sałatka z brzoskwiń i ananasów, napój miodowo - cytrynowy/woda,
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Jaja i produkty pochodne, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), Seler i produkty pochodne
Podwieczorek
Chleb razowy na miodzie z masłem, żółtym serem i pomidorem ze szczypiorkiem, herbata malinowa,
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
Wtorek, 01.04.2025
Śniadanie
Szwedzki stół: różne pieczywo (pszenne, żytnie, razowe), masło, pasta z wędliny z natką pietruszki, granulowany serek wiejski, mix warzyw (pomidory, świeże ogórki, szczypiorek), kawa Inka/woda,
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Jaja i produkty pochodne, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
Obiad
Pomidorowa z makaronem, ziemniaki z koperkiem, filet z kurczaka, sałata z jogurtem, świeży sok owocowo-warzywny (jabłko, gruszka, czerwona kapusta)/woda,
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Jaja i produkty pochodne, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), Seler i produkty pochodne
Podwieczorek
Twarożek z malinami i truskawkami (wyrób własny), biszkopty, mięta/woda,
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Jaja i produkty pochodne, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
Środa, 02.04.2025
Śniadanie
Rogal z masłem i dżemem, kakao/woda, winogrono,
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
Obiad
Zupa kalafiorowa z ziemniakami, kluski śląskie, zawijas wołowy i zasmażana kapusta, świeży sok owocowy/woda,
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Jaja i produkty pochodne, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), Seler i produkty pochodne
Podwieczorek
Szwedzki stół: różne pieczywo (pszenne, żytnie), masło, pasta z twarogu i awokado (wyrób własny), mix serów (ser żółty, ser żółty z czarnuszką, ser kozi), mix sałat, rzodkiewki, pomidorki koktajlowe, kiełki brokułu, herbata żurawinowa,
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
Czwartek, 03.04.2025
Śniadanie
Płatki miodowe na mleku, bułka orkiszowa z masłem, bekonem wędzonym i pomidorem ze szczypiorkiem, zielona herbata/woda,
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
Obiad
Barszcz czerwony z makaronem, ziemniaki z koperkiem, udko pieczone, gotowana marchewka z groszkiem, sok Cymes/woda,
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), Seler i produkty pochodne
Podwieczorek
Owsianka z bananami, malinami i rodzynkami, talerz owoców (jabłko, grejfrut, pomarańcza), herbata z dzikiej róży/woda,
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
Piątek, 04.04.2025
Śniadanie
Kajzerka z masłem, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, herbata z hibiskusa/woda,
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
Obiad
Krem z zielonego groszku z grzankami, ziemniaki z rybą po grecku z warzywami, kompot wieloowocowy/woda,
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Jaja i produkty pochodne, Ryby i produkty pochodne, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), Seler i produkty pochodne
Podwieczorek
Angielka z masłem, parówka gotowana z ketchupem i kiszony ogórek, herbata melisa z gruszką, jabłko,
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)