KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Jadłospis

Poniedziałek, 25.10.2021
Śniadanie
Płatki ryżowe na mleku, żulik z masłem, herbata z cytryną,
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

Obiad
Krupnik z ziemniakami, placuszki z jabłkiem i cukrem pudrem, napój miodowo - cytrynowy,
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Jaja i produkty pochodne, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), Seler i produkty pochodne

Podwieczorek
Chleb żytni jasny z masłem, suchą kiełbasą krakowską i świeżym ogórkiem, herbata owocowa, banan,
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

 

Wtorek, 26.10.2021   

Dzień francuski


Śniadanie
Bułeczki maślane, kakao,
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Jaja i produkty pochodne, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

Obiad
Zupa cebulowa z grzankami, kluski francuskie, wołowina po burgundzku z sosem pieczarkowym, warzywa Ratatouille, kompot wieloowocowy,
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Jaja i produkty pochodne, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), Seler i produkty pochodne

Podwieczorek
Croissanty z czekoladą, marchewka do gryzienia, mięta,
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Jaja i produkty pochodne, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

 

Środa, 27.10.2021
Śniadanie
Szwedzki stół (bułka Kajzerka, masło, sałata, wędlina, rzodkiewki, serek śniadaniowy, pomidory, szczypiorek), herbata z cytryną,
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

Obiad
Zupa neapolitańska z makaronem, ziemniaki z koperkiem, paluszki z indyka (wyrób własny), gotowane warzywa, kompot truskawkowy,
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Jaja i produkty pochodne, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), Seler i produkty pochodne

Podwieczorek
Kisiel wiśniowy z pianką ze skondensowanego mleka, rumianek,
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

 

Czwartek, 28.10.2021
Śniadanie
Płatki jęczmienne na mleku, Grahamka z masłem, żółtym serem, schabem pieczonym i rzodkiewką, herbata z cytryną,
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

Obiad
Grochówka z ziemniakami, kluski śląskie z gulaszem wieprzowym, surówka z czerwonej kapusty, cebuli i pora, kompot wiśniowy,
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Jaja i produkty pochodne, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), Seler i produkty pochodne

Podwieczorek
Tosty ze szpinakiem i serem feta, herbata owocowa, winogrono,
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

 

Piątek, 29.10.2021
Śniadanie
Bułka z ziarnami dyni z masłem, szynką drobiową i papryką, kawa Anatol,
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

Obiad
Barszcz czerwony z makaronem, ziemniaki z koperkiem, kotlet rybny, surówka z kiszonej kapusty z cebulą, marchewką i jabłkiem, kompot wieloowocowy,
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Jaja i produkty pochodne, Ryby i produkty pochodne, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), Seler i produkty pochodne

Podwieczorek
Chleb zwykły z masłem, pasta z wędliny z natką pietruszki, herbata z cytryną, jabłko,
Alergeny: Zboża zawierające gluten, Jaja i produkty pochodne, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)