KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Jadłospis

ważny od 18-01-2021 do 22-01-2021
      
Poniedziałek
Nazwa posiłkuOpis
ŚniadanieMiodowe płatki śniadaniowe na mleku, rogal maślany z dżemem, herbata z cytryną.
Alergeny: gluten, mleko
ObiadZupa kukurydziana z białą kiełbasą, kluski na parze z truskawkami i jogurtem, napój cytrynowo-miodowy.
Alergeny: gluten, mleko, jajko, seler
PodwieczorekChleb Tygrys z masłem, sałatą, polędwicą Sopocką i pomidorem ze szczypiorkiem, herbata z cytryną, banan.
Alergeny: gluten, mleko
      
Wtorek
Nazwa posiłkuOpis
ŚniadanieBułka Kajzerka z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, kawa Inka lub herbata.
Alergeny: gluten, mleko, jajko
ObiadKrupnik z ziemniakami, Spaghetti z łopatki z warzywami, kompot wieloowocowy.
Alergeny: mleko, gluten, jajko, seler
PodwieczorekChleb orkiszowy z masłem, szynką, papryką i świeżym ogórkiem, herbata z cytryną, jabłko.
Alergeny: gluten, mleko
      
Środa
Nazwa posiłkuOpis
ŚniadanieSzwedzki stół (bułka orkiszowa, masło, serek Almette, rzodkiewka, pomidor), kakao lub herbata z cytryną.
Alergeny: gluten, mleko
ObiadKluski lane na rosole, ziemniaki z koperkiem, kotlet schabowy, surówka z kapusty pekińskiej z warzywami, kompot wieloowocowy.
Alergeny: gluten, seler, jajko
PodwieczorekHot Dog z parówką drobiową i ketchupem,  herbata truskawkowa, pomarańcza.
Alergeny: gluten
      
Czwartek
Nazwa posiłkuOpis
ŚniadanieAngielka z masłem, sałatą, boczkiem z pieca i rzodkiewką, herbata z cytryną lub kawa Anatol.
Alergeny: gluten, mleko
ObiadBarszcz czerwony z makaronem, ziemniaki z koperkiem, żeberka, fasola szparagowa z masłem, kompot truskawkowy.
Alergeny: gluten, mleko, jajko, seler
PodwieczorekChleb zwykły z masłem, pastą z tuńczyka i jajkiem ze szczypiorkiem, herbata owocowa, gruszka.
Alergeny: gluten, mleko, jajko, ryba
      
Piątek
Nazwa posiłkuOpis
ŚniadanieBułka z ziarnami dyni z masłem, szynką z komina i pomidorem ze szczypiorkiem, herbata z cytryną.
Alergeny: gluten, mleko
ObiadZupa ogórkowa z ziemniakami, ryż, filet z kurczaka po chińsku z warzywami, surówka z białej kapusty i marchewki, kompot wiśniowy.
Alergeny: gluten, mleko, seler, jajko
PodwieczorekBudyń śmietankowy z borówkami, herbata rumiankowa.
Alergeny: gluten, mleko