Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Poniedziałek, 03.11.2025

Śniadanie: Płatki miodowe na mleku, chałka z masłem i dżemem, herbata malinowa/woda, mandarynka

Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

Obiad: Krupnik z ziemniakami i natką pietruszki, kluski leniwe z masłem, sałatka owocowa: ananas, brzoskwinia, maliny, kompot owocowy/woda

Alergeny: Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), Seler i produkty pochodne

Podwieczorek: Kanapka z chleba codziennego z masłem i wędliną typu bekon, pomidorem ze szczypiorkiem i ogórkiem zielonym, herbata pomarańczowa/woda

Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

Wtorek, 04.11.2025

Śniadanie: Stół szwedzki:mix bułek (kajzerka, grahamka, orkiszowa), talerz wędlin (szynka polska, polędwica drobiowa, frankfurterki), sałata, ogórek kiszony, papryka, rzodkiewki, kawa Inka/woda

Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

Obiad: Zupa brokułowa z zacierką, ziemniaki z koperkiem, karczek pieczony, mix warzyw gotowanych z masłem, sok naturalny "Filemon" - gruszka, szpinak, limonka

Alergeny: Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), Seler i produkty pochodne

Podwieczorek: Deser w postaci budyniu waniliowego z jagodami, mięta/woda

Alergeny: Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

Środa, 05.11.2025

Śniadanie: Angielka z masłem, parówki na ciepło z ketchupem, kakao, jabłko

Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

Obiad: Barszcz czerwony z makaronem, filet z kurczaka, ziemniaki z koperkiem, mizeria, kompot śliwkowy/woda

Alergeny: Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), Seler i produkty pochodne

Podwieczorek: Deser z serka waniliowego, herbatników maślanych z musem truskawkowym, herbata z cytryną/woda

W dniu dzisiejszym jadłospis układała grupa "Misiów", bardzo dobry wybór, smacznego!

Alergeny: Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), Orzechy

Czwartek, 06.11.2025

Śniadanie: Chleb ze śliwką z masłem, schab pieczony (wyrób własny), sałata, ogórek kiszony, kawa Inka/woda, banan

Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

Obiad: Zupa ziemniaczana na wędzonce, kasza gryczana, polędwiczki wieprzowe w pomidorach ze świeżą bazylią i czosnkiem, surówka z białej kapusty i marchewki, sok naturalny jabłko-ananas

Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), Seler i produkty pochodne

Podwieczorek: Bułka kajzerka, hummus klasyczny, mix warzyw: pomidorki koktajlowe, ogórki małosolne, herbata truskawkowa, winogrona

Alergeny: Zboża zawierające gluten

Piątek, 07.11.2025

Śniadanie: Chleb z soją i słonecznikiem, pasta z sera żółtego, jajka, szynki, warzywa w postaci pomidora, szczypiorku, papryki, kiełków, herbata z cytryną/woda, arbuz

Alergeny: Zboża zawierające gluten, Jaja i produkty pochodne

Obiad: Zupa jarzynowa, ziemniaki z koperkiem, kotlet z ryby, gotowana marchewka z groszkiem, kompot wiśniowy

Alergeny: Zboża zawierające gluten, Ryby i produkty pochodne

Podwieczorek: Koktajl buraczano-bananowy z miodem, wafle kukurydziane, herbata borówkowa/woda

Alergeny: Zboża zawierające gluten

Zasady układania jadłospisu w przedszkolach wynikają z Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca2016r. (Dz.U.2016 poz.1154)