KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Jadłospis

ważny od 26-10-2020 do 30-10-2020
      
Poniedziałek
Nazwa posiłkuOpis
ŚniadaniePłatki owsiane na mleku, chałka z masłem i serkiem czekoladowym, herbata z cytryną.
Alergeny: gluten, mleko
ObiadZupa ogórkowa z ziemniakami, placuszki z jabłkiem i cukrem pudrem, kompot owocowy.
Alergeny: gluten, mleko, jajko, seler
PodwieczorekChleb wiejski z masłem, polędwicą drobiową, świeżym ogórkiem i papryką, herbata owocowa, banan.
Alergeny: gluten, mleko
      
Wtorek
Nazwa posiłkuOpis
ŚniadanieBułka Kajzerka z masłem, żółtym serem i pomidorem ze szczypiorkiem, kawa Inka lub herbata.
Alergeny: gluten, mleko, jajko
ObiadZupa szczawiowa z jajkiem, kluski śląskie, karczek duszony, kapusta zasmażana, kompot owocowy.
Alergeny: gluten, mleko, jajko, seler
PodwieczorekGruszki zapiekane z płatkami migdałowymi, rumianek.
Alergeny: brak
      
Środa
Nazwa posiłkuOpis
ŚniadanieStół szwedzki: bułka kukurydziana, masło, szynka królewska, pomidory i rzodkiewki, szczypiorek, herbata lub kakao.
Alergeny: gluten, mleko
ObiadZupa pieczarkowa z kaszą jaglaną, ziemniaki z koperkiem, filet z kurczaka sosie curry, mieszanka warzywna z masłem, kompot wiśniowy.
Alergeny: gluten, mleko, seler
PodwieczorekChleb żytni ze słonecznikiem z masłem, pastą z łososia i sera białego z chrzanem, mięta, jabłko.
Alergeny: gluten, mleko, ryba
      
Czwartek
Nazwa posiłkuOpis
ŚniadanieBułka pszenna z nasionami z masłem, roladą węgierską i ogórkiem kiszonym, kawa Anatol lub herbata z cytryną.
Alergeny: gluten, mleko
ObiadZupa Neapolitańska z makaronem, ziemniaki, pieczeń Rzymska, surówka z selera z brzoskwinią i rodzynkami, kompot wiśniowy.
Alergeny: gluten, mleko, seler
PodwieczorekKisiel pomarańczowy z pianką ze skondensowanego mleka.
Alergeny: gluten, mleko
      
Piątek
Nazwa posiłkuOpis
ŚniadanieBułka orkiszowa z masłem, mielonką Tyrolską i rzodkiewką, kakao lub herbata z cytryną.
Alergeny: gluten, mleko
ObiadZupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, ryba pieczona z sosem koperkowym, surówka z kapusty pekińskiej z papryką, napój kompot owocowy.
Alergeny: gluten, mleko, ryba, seler
PodwieczorekMus owocowy (banan, jabłko, brzoskwinia, truskawka) z jogurtem.
Alergeny: mleko