KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Rozkład dnia

Od 6.00

To jest czas, gdy się witamy.
Do zabawy zapraszamy !
Gdy się w szatni rozbierzemy,
idziemy do sali, gdzie rączki myjemy.
I tak wspólnie rozmawiamy,
wszystkie zabawki i gry rozkładamy !
Do śniadania wszystko sprzątamy.
Nowy dzień z uśmiechem razem zaczynamy !

Od 8.30

Po porannych zabawach czas na pyszne śniadanie.
Chętnie zjadamy, co przygotowały w kuchni Panie.

Od 9.00

Czas na trochę dydaktyki.
Słuchamy opowieści, tworzymy wierszyki.
Ćwiczymy wszystkie części ciała,
bo gimnastyka to ważna sprawa !
Malujemy, śpiewamy i patyczki liczymy.
Przy tym świetnie się wszyscy bawimy !
Siedzimy razem w kole, czasami też przy stole.
Książki swoje mamy jesteśmy uczniami !
A gdy znudzi nam się w klasie ?
Wychodzimy na spacer,
do ogródka pobiegać czasem.
Literki i cyferki poznajemy,
imiona swoje sami piszemy !
Bo my jesteśmy dzielnymi przedszkolakami,
którzy wiedzą o tym, że są Polakami !
Bawimy się swobodnie, w kącikach aktywności,
gdzie wybieramy zabawki i wszystkie różności.

Od 11.30

Czas na małe przygotowania,
umycie rączek i obiad podania.
Uczymy się sami do stołu nakrywać,
po prawej łyżeczkę, po lewej widelec trzymać.
Jeszcze sobie coś zaśpiewamy,
do posiłku razem siadamy.

Od 12.30

Przyszedł czas na chwilę relaksu,
ściszamy wszystko, gasimy światło.
Słuchamy muzyki, dźwięków przyrody,
czasami śpiewu ptaków lub szumu morskiej wody.
Słuchamy książek, które Ciocie czytają,
one w świat baśniowy nas wysyłają.
Gdy już jesteśmy zrelaksowani,
mamy siłę na dalsze zabawy.
To także czas na zajęcia gimnastyczne,
oraz zajęcia taneczno-rytmiczne.

Od 14.30

Zasady wszyscy już dobrze znamy,
do podwieczorku teraz siadamy.
Ręce umyte, jedzenie gotowe,
czas zatem siadać przy stole.

Od 15.00

Teraz już sami zabawy wybieramy,
kolorujemy, tworzymy i układamy.
W kuchni gotujemy, w sklepie sprzedajemy,
do domu powoli się szykujemy !

Mamy nadzieję, że nasz dzień poznaliście,
bo w przedszkolu bawimy się wyśmienicie !