KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Rozkład dnia

Od 6.00

To jest czas, gdy się witamy.
Do zabawy zapraszamy !
Gdy się w szatni rozbierzemy,
Idziemy do sali, gdzie rączki myjemy
I tak wspólnie rozmawiamy
Wszystkie zabawki i gry rozkładamy !
Do śniadania wszystko sprzątamy.
Nowy dzień z uśmiechem razem zaczynamy !

Od 8.30

Po porannych zabawach czas na pyszne śniadanie
Chętnie zjadamy, co przygotowały w kuchni Panie.

Od 9.00

Czas na trochę dydaktyki
Słuchamy opowieści, tworzymy wierszyki
Ćwiczymy wszystkie części ciała,
Bo gimnastyka to ważna sprawa !
Malujemy, śpiewamy i patyczki liczymy.
Przy tym świetnie się wszyscy bawimy !
Siedzimy razem w kole, czasami też przy stole
Książki swoje mamy jesteśmy uczniami !
A gdy znudzi nam się w klasie ?
Wychodzimy na spacer
Do ogródka pobiegać czasem
Literki i cyferki poznajemy,
Imiona swoje sami piszemy !
Bo my jesteśmy dzielnymi przedszkolakami,
Którzy wiedzą o tym, że są Polakami !
Bawimy się swobodnie, w kącikach aktywności
Gdzie wybieramy zabawki i wszystkie różności.

Od 11.30 

Czas na małe przygotowania
Umycie rączek i obiad podania.
Uczymy się sami do stołu nakrywać
Po prawej łyżeczkę, po lewej widelec trzymać.
Jeszcze sobie coś zaśpiewamy
I do posiłku razem siadamy.

Od 12.30

Przyszedł czas na chwilę relaksu,
Ściszamy wszystko, gasimy światło
Słuchamy muzyki, dźwięków przyrody
Czasami śpiewu ptaków lub szumu morskiej wody
Słuchamy książek, które Ciocie czytają.
One w świat baśniowy nas wysyłają.
Gdy już jesteśmy zrelaksowani
Mamy siłę na dalsze zabawy
To także czas na zajęcia gimnastyczne
Oraz zajęcia taneczno-rytmiczne.

Od 14.30


Zasady wszyscy już dobrze znamy,
Do podwieczorku teraz siadamy.
Ręce umyte, jedzenie gotowe
Czas więc zatem siadać przy stole.

Od 15.00

Teraz już sami zabawy wybieramy
Kolorujemy, tworzymy i układamy.
W kuchni gotujemy, w sklepie sprzedajemy.
Do wyjścia do domu się szykujemy !

Mamy nadzieję, że nasz dzień poznaliście,
Bo w przedszkolu bawimy się wyśmienicie !