KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wydarzenia

Fascynujący Świat Pszczół

W dniu 26.04.2021 dzieci wzięły udział w warsztatach edukacyjnych z cyklu „Fascynujący świat pszczół”. Przedszkolaki zobaczyły z bliska tajemnice z magicznego świata tych owadów. Zajęcia miały na celu zapoznanie dzieci z życiem pszczół oraz ich wpływem na otaczający ...

Mali ogrodnicy-ogródek warzywny

Dzieci z najmłodszej grupy po raz kolejny miały możliwość zabawy w małych ogrodników. W naszym przedszkolnym ogródku powstała grządka, którą opiekować się będą dzieci z grupy 1. Maluszki póki co zasiały na niej bazylię, pietruszkę i szczypiorek. Kolejnym razem zasieją marchewkę, sałatę oraz ...

Powitanie wiosny

Przedszkolaki w dniu 23.03. zebrały się w ogrodzie przedszkolnym w celu powitania nowej pory roku- wiosny. Były wspólne tańce i piosenki. Dzieci głośno skandowały hasło ,,żegnaj Marzanno zimowa panno". Mamy nadzieję, że wiosna już niebawem zagości u nas na stałe a zimowy czas będziemy tylko miło wspominać. Repre...

Mali ogrodnicy

18.03.2021
Mali ogrodnicy

Mali ogrodnicy

18.03.2021

W miniony czwartek maluszki miały okazję bawić się w ogrodników i sadziły nasionka owsa. Po zasianiu rośliny zostały umieszczone na parapecie bliżej słonka, a dzieci mają za zadanie pamiętać o ich podlewaniu oraz obserwacji wzrostu. Nauczeni pierwszymi doświadczeniami niedługo będziemy sadzić inne ciekawe roślin...

Wizyta Straży Miejskiej

W dniu 18.03.2021 nasze przedszkole odwiedzili Strażnicy Miejscy którzy z wielką przyjemnością i zaangażowaniem opowiadali o swojej pracy. Głównym celem spotkania było utrwalenie wiedzy wśród przedszkolaków na temat obowiązujących zasad bezpieczeństwa na ulicy, w przedszkolu i w domu, a takż...

Warsztaty teatralne

Dzieci z najmłodszej grupy wzięły udział w warsztatach teatralnych zorganizowanych przez pracowników łódzkiego teatru Arlekin. Podczas warsztatów dzieci nauczyły się nazw popularnych lalek, które można zobaczyć w teatrze min: muppet, jawajka, pacynka, marionetka czy sycylijka. Miały możliwoś...

Wesoły Uniwersytet- zajęcia przyrodnicze

W naszym przedszkolu odbyły się warsztaty przyrodnicze organizowane przez Wesoły Uniwersytet pt. "Kto zimą śpi, a kto nie?". Podczas zajęć dzieci dowiedziały się, jak różne zwierzęta spędzają zimę, usłyszały wiele ciekawostek o zimowych śpiochach, poznały ich ulubione pokarmy, a także poznały na żywo jednego z n...

Zajęcia z panią z Biblioteki

Najmłodsze dzieci odwiedziła Pani pracująca na co dzień w Bibliotece dla dzieci i młodzieży przy ulicy Wileńskiej 59. Dzieci dowiedziały się jak należy zachowywać się w Bibliotece, co jest potrzebne aby wypożyczyć książki oraz jak należy się z nimi obchodzić. Następnie pani przeczytała dzieciom książkę o Fenku- małym l...

Szwedzki stół

W trosce o zdrowe żywienie przedszkolaków wprowadzony został w naszym przedszkolu tzw. „szwedzki stół”. Śniadania podawane w tej formie odbywają się cyklicznie co środę. Dzieci mają do wyboru: warzywa, sery, wędliny, dżem czy miód. Komponowanie kanapek uczy samodzielności, umiejętności ...

Pasowanie na Przedszkolaka

27 listopada odbyła się w naszym przedszkolu ważna Uroczystość dla dzieci, które po raz pierwszy w tym roku szkolnym zawitały do naszego przedszkola. Dzieci zaprezentowały swoje umiejętności – dając tym samym dowód, jak dużo już potrafią. Były więc wierszyki i piosenki. Po części arty...