KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wydarzenia

Wiosna ach to Ty !

Naszą radość słyszeli dzisiaj wszyscy na osiedlu ! W końcu przyszła i do nas ! Wiosna ! Piękna i pachnąca ! Przywitała nas piękną pogodą pełną słońca. Ostatecznie rozstaliśmy się z zimą, topiąc Marzannę. Żegnamy Was bałwanki, bitwy na śnieżki i sanki. Teraz czas obudzić przyrodę i napawać się słońcem. Dla Ciebie w...

Dzień Wody

23.03.2021
Dzień Wody

Dzień Wody

23.03.2021

Dzisiaj przedszkole zamieniło się w oceanarium. To wszystko dlatego, że obchodziliśmy światowy „Dzień Wody". Wiemy jak ją oszczędzać oraz to, że trzeba ją pić, aby być zdrowym i silnym. Wykonywaliśmy przeróżne doświadczenia i wykonaliśmy własne oceanarium. Zobaczcie tylko...

Baśniowa Kawiarenka

Udało nam się ! Pojechaliśmy na wycieczkę ! Po ostatnich warsztatach byliśmy tak wzbogaceni o wiedzę na temat marionetek, że postanowiliśmy zobaczyć je na żywo. Spektakl nosił tytuł „Ada i Kosmitek” a jak już doskonale wiecie, na temat kosmosu też wiemy sporo ! Było bardzo zabawnie i w końcu mogliśmy p...

Warsztaty teatralne - Arlekin

Dzisiaj nasze przedszkole odwiedziła pewna Pani która, pokazała nam różne rodzaje lalek i pacynek. Miały bardzo ciekawe nazwy ! Poznaliśmy mupety, kukiełki, jawajki oraz sycylijki. Niektóre są bardzo skomplikowane w obsłudze. Ciekawe było zobaczyć je tak z bliska !...

W układzie słonecznym - Starszaki w kosmosie

Dzisiaj nie było nas w przedszkolu... dzisiaj polecieliśmy w kosmos ! Wsiedliśmy do rakiety i już po chwili zwiedzaliśmy galaktykę. Było kosmicznie !...

Sadzimy warzywa, czyli ogródkowy zawrót głowy

Starszaki oficjalnie otwierają sezon sadzenia warzyw i owoców. Wiosna za pasem dlatego dzisiaj sadziliśmy pyszne ogórki, paprykę, kalafiora i zioła na wiosnę. Najwięcej witamy, mają owoce i jarzyny !...

Biblioteka z Kotem

Dzisiaj odwiedziła nas Pani z pobliskiej biblioteki. Po, mimo że biblioteka nosi nazwę „Biblioteka z Kotem” to Pani przyszła sama. Jednak miała przy sobie coś magicznego. Tajemniczą książkę z kształtem, do której sami tworzyliśmy obrazki....

Bal Karnawałowy

Bal przebierańców - nasz ulubiony dzień w roku ! Dzisiaj mogliśmy zamienić się w swoich ulubionych bohaterów. W ten dzień mieliśmy wyjątkową moc !...

Dzień Kota

21.03.2021
Dzień Kota

Dzień Kota

21.03.2021

Wlazł kotek na płotek...Któż z nas nie chciałby być kotem ? Chodzić własnymi ścieżkami. Spać całymi dniami. Dzisiaj zamieniliśmy się w koty. Jak wiadomo to bardzo gibkie i zwinne zwierzaki. Też próbowaliśmy być zwinni w grze TWIST. Nie było łatwo ! W ramach odpoczynku przygotowaliśmy własne kotki. Mamy na...

Czego gołym okiem nie widać - warsztaty

Istnieje świat niewidoczny gołym okiem. My już to wiemy ! Dzisiaj mieliśmy szansę do niego zajrzeć. Poznaliśmy różne stworzenia. Mogliśmy zobaczyć je przez mikroskop. Są niesamowite ! Musicie uwierzyć nam na słowo !...

Samodzielne śniadania, czyli szwedzki stół

Najbardziej lubimy środy ! To czas kiedy śniadania przygotowujemy sami. Wtedy nasze kanapki stają się magiczne ! Mają buzię, uśmiechy i wszystko to dokąd nasza fantazja nas zaprowadzi ! Mniam !...

Dzień Pluszowego Misia

Dzień Pluszowego Misia obchodziliśmy hucznie ! W tym roku nie mogliśmy przynieść swoich pluszaków, dlatego sami się w nie zamieniliśmy ! ...

Pierwsza pomoc - warsztaty

Podczas dzisiejszych warsztatów uczyliśmy się jak udzielać pierwszej pomocy. Mieliśmy nagłe wypadki i zgłaszanie pomocy na numer alarmowy. Numer znany nam już dawno ! Przedszkole nr 112. Przypadek ? Nie sądzimy !...

Ludzie listy piszą...czyli Dzień Listonosza

Ludzie listy piszą, a listonosz nosi ! Dzisiaj samodzielnie pisaliśmy listy do swoich najbliższych. Jednak, aby listy trafiły do adresata trzeba było wrzucić je do skrzynek. Dalsze zadanie wykonał za nas dzielny Listonosz co ciężką torbę ma !...

Kodowanie na dywanie

Dzisiaj nietypowo poznawaliśmy literkę. Zgadniecie jaką ? U - jak ulubiona grupa. Po zajęciach przyszedł czas na huczne obchodzenie urodzin Lilli. Był pyszny tort, życzenia i oczywiście głośne Sto Lat !...

Święto Niepodległości

Święto Niepodległości uczciliśmy pysznymi babeczkami oraz flagami wykonanymi w domu z Rodzicami. Było pysznie i rodzinnie !...

Nasze miasto Łódź

Dzisiaj wykonaliśmy godło naszego miasta Łodzi ! Było dużo przyklejania, ale daliśmy radę! ...